Beurtveer

De Beurtveer Zeilwedstrijd is een eerbetoon aan het historische transportnetwerk van de Beurtveer, dat Nederland eeuwenlang verbond. Deze wedstrijd viert de maritieme tradities en de vaardigheden van zeilers, terwijl het de geest van competitie en camaraderie bevordert.

De race trekt deelnemers uit verschillende hoeken van Nederland, die elk met hun eigen schip deelnemen aan de uitdaging. Het parcours voert de zeilers langs pittoreske waterwegen en historische havens, waardoor ze zowel hun zeilvaardigheden als hun kennis van de Nederlandse maritieme geschiedenis kunnen tonen.

De Beurtveer Zeilwedstrijd is niet alleen een sportevenement, maar ook een gelegenheid om de band tussen zeilers en de zee te vieren, en om de waarde van traditionele ambachten en vaardigheden te benadrukken. Het evenement trekt niet alleen ervaren zeilers, maar ook toeschouwers die worden aangetrokken door de schoonheid en de spanning van de race.

Door de Beurtveer Zeilwedstrijd blijft de erfenis van de Beurtveer levendig en relevant in de moderne tijd. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk de maritieme geschiedenis is voor de identiteit van Nederland en hoezeer de zeilvaart nog steeds wordt gekoesterd als een bron van plezier, uitdaging en gemeenschap.

Overzicht

  • 26 oktober t/m 30 oktober 2024
  • Maandag 23 oktober vanaf 12:00 uur inschepen in Workum
  • Vrijdag 30 oktober rond 15:00 uur aankomst in Hoorn

Kosten

  • € 290,-

Contact

Als je mee wilt doen aan deze tocht meldt het ons dan per contactformulier, mail (info@zeilklipper-waterman.com) of per telefoon (+31 (0) 6 / 40 36 07 11).